CORPORETICA

Curs original INSPIRES!

Este un produs eminamente nou, special pe piata mondiala de training, conceput ca un intreg. Continutul cursului este original, gandit de la bun inceput pentru mediul corporatist/organizational, si este rezultatul observatiilor noastre in lucrul cu corporatiile din Romania si al multor ani de lecturi fundamentale din variate domenii, de la filozofie antica la economie de piata, de la etologie animala la studii biblice, de la istoria artei si religiilor, la management si psihanaliza.Stiintele nu exista separate pentru ele insele, acestea se intrepatrund, ajutandu-ne sa intelegem mai bine o parte din vietile noastre, fie ca suntem manageri, fie ca suntem specialisti. Cursul are o abordare holistica si vehiculeaza informatii de ultima ora din  mediul de afaceri, cu exemple relevante atat din istoria recenta, cat si din cea mai indepartata a corporatiilor.

CORPORETICA este, prin noutatea ei in lumea de business, un program in acord total cu ultimele tendinte din mediul nostru de afaceri. Edmund Phelps, profesor la Columbia University si laureat al Premiului Nobel pentru Economie in 2006, sustine ca civilizatia occidentala are nevoie, pentru supravietuirea ei prospera, de un nou umanism.

Altminteri, numai progresul tehnologic si cel strict economic ar duce la o supraincalzire fatala a intregului sistem de valori.

CORPORETICA este, cel putin la noi, un prim pas spre un nou umanism.Cui se adreseaza programulSe adreseaza mintii si spiritului unui om in contextul de business actual!

CORPORETICA este un exercitiu care testeaza compatibilitatea celor implicati cu mediul in care activeaza, de potrivire cu lumea in care muncesc. In urma acestui exercitiu, fiecare isi poate stabili gradul de adecvare la pozitia pe care o ocupa in cadrul unei organizatii, la tipul de sarcina pe care il are de indeplinit, la relatiile de munca cu colegii.In plus, prin cunoasterea corecta a valorilor care stau la baza fenomenului corporatist vor putea sa afle daca sunt sau nu facuti pentru activarea in corporatie si daca da, in ce fel ar putea contribui la progresul gandirii corporate, pentru binele general, din punct de vedere economic, social, al standardului de viata, al mediului inconjurator.

Dupa ce si aceasta evaluare interioara va fi fost facuta, fiecare dintre participantii la curs poate actiona in consecinta.

CORPORETICA isi propune sa ii trezeasca pe cursanti, nu sa ii adoarma mai abitir. Cursul este o invitatie la munca cu noi insine, adesea neglijata, in dauna noastra. Ea contribuie la zgandarirea certitudinilor noastre inguste, la stergerea prafului de pe sufletul/mintea/psihicul nostru.

Teme abordate

Logoul companiei tale: ce, cat si cum stim despre companie

Agresivitate intraspecifica si practicile concurentiale (trecut)

Ratiunea dominanta si capitalismul clasic (prezent)

Empatia intuitiva: regina emotiilor

Concluzii generale