CORPORETICA

Etica corporațiilor

 

Descriere

Curs original INSPIRES!

Este un produs eminamente nou, special pe piața mondială de training, conceput ca un întreg. Conținutul cursului este original, gândit de la bun început pentru mediul corporatist/organizațional, și este rezultatul observațiilor noastre în lucrul cu corporațiile din România și al multor ani de lecturi fundamentale din variate domenii, de la filozofie antică la economie de piață, de la etologie animală la studii biblice, de la istoria artei și religiilor, la management și psihanaliză.

Științele nu există separate pentru ele însele, acestea se întrepătrund, ajutându-ne să înțelegem mai bine o parte din viețile noastre, fie că suntem manageri, fie că suntem specialiști. Cursul are o abordare holistică și vehiculează informații de ultimă oră din  mediul de afaceri, cu exemple relevante atât din istoria recentă, cât și din cea mai îndepărtată a corporațiilor.

CORPORETICA este, prin noutatea ei în lumea de business, un program în acord total cu ultimele tendințe din mediul nostru de afaceri. Edmund Phelps, profesor la Columbia University și laureat al Premiului Nobel pentru Economie în 2006, susține că civilizația occidentală are nevoie, pentru supraviețuirea ei prosperă, de un nou umanism. Altminteri, numai progresul tehnologic și cel strict economic ar duce la o supraîncălzire fatală a întregului sistem de valori. CORPORETICA este, cel puțin la noi, un prim pas spre un nou umanism.

 

Cui se adresează programul

Se adresează minții și spiritului unui om în contextul de business actual!

CORPORETICA este un exercițiu care testează compatibilitatea celor implicați cu mediul în care activează, de potrivire cu lumea în care muncesc. În urma acestui exercițiu, fiecare își poate stabili gradul de adecvare la poziția pe care o ocupă în cadrul unei organizații, la tipul de sarcină pe care îl are de îndeplinit, la relațiile de muncă cu colegii.

În plus, prin cunoașterea corectă a valorilor care stau la baza fenomenului corporatist vor putea să afle dacă sunt sau nu făcuți pentru activarea în corporație și dacă da, în ce fel ar putea contribui la progresul gândirii corporate, pentru binele general, din punct de vedere economic, social, al standardului de viață, al mediului înconjurător.

După ce și această evaluare interioară va fi fost făcută, fiecare dintre participanții la curs poate acționa în consecință. CORPORETICA își propune să îi trezească pe cursanți, nu să îi adoarmă mai abitir. Cursul este o invitație la munca cu noi înșine, adesea neglijată, în dauna noastră. Ea contribuie la zgândărirea certitudinilor noastre înguste, la ștergerea prafului de pe sufletul/mintea/psihicul nostru.

 

Teme abordate

  • Logoul companiei tale: ce, cât și cum știm despre companie
  • Agresivitate intraspecifică și practicile concurențiale (trecut)
  • Rațiunea dominantă și capitalismul clasic (prezent)
  • Empatia intuitivă: regina emoțiilor
  • Concluzii generale